A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége honlapján jelentette be, hogy szociális segítséget nyújt a rászoruló focistáknak. Ez egyrészt egészségügyi eszközökkel való ellátást jelent, más részről viszont kifejezett anyagi támogatást is nyújtanak! Ez igen! Egy másik, a labdarúgás környékén ténykedő szövetség lépéseit is várom az ügyben… De most nézzük, hogyan segít a HLSZ!

„A játékosok és környezetük egészségének védelme érdekében a HLSZ saját költségén orvosi szájmaszkokkal látja el az NB I-es, NB II-es és a női NB I-es klubok labdarúgóit, csapatonként 50-50 védőeszközt osztunk ki. A maszkokat a csapatkapitányokon keresztül, folyamatosan juttatjuk el a játékosokhoz.”

Ez szép dolog, és biztosan jó hasznát is veszik majd a játékosok. Mert azt ugyan sokan mondják, hogy az erős sportolók szervezetét nem viseli meg nagyon a kór, de hallottunk már ellenpéldát, és – ne feledjük! -, ha a játékosok nem egészségesek, nem indulhat a játék akkor sem, ha egyébként már javulóban lesz a járvány-helyzet!

Ami azonban még nagyobb segítség, az a kifejezett anyagi támogatás! Nem csak maga a támogatás, hanem annak módja is jó iránynak tűnik, mert a szövetség ott segít, ahol arra a legnagyobb szükség lehet:

„Az NB I-es, és különösképp az NB II-es és NB III-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár 20-50%-os - elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani."

Szervezetünk pályázat útján dönt a rendkívüli szociális támogatás odaítéléséről, előre meghatározott feltételrendszer alapján. A beérkező igényeket a HLSZ elnökségi tagjaiból, illetve első- és másodosztályú játékosokból álló grémium bírálja el. A rendelkezésre álló keret erejéig minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.”

hlszseg cikkbe

De nem állt meg itt a testület, gondolt arra is, hogy nem kizárólag a focistáknak van szüksége most a segítségre, ezért;

„A magyar futballisták eddig is példamutató felajánlásokat tettek, segítve a járvány elleni védekezést. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete – valamennyi magyar labdarúgó nevében – szeretne csatlakozni a támogatókhoz. A HLSZ Elnöksége úgy döntött, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tevékenységét támogatja 3 millió forint összegű közhasznú felajánlás formájában.”

Annak most nem érzem itt a helyét, hogy kiosszam sz MLSZ-t, mert az ő normál időszaki 40 milliárdot meghaladó költségvetése biztos megengedne némi átcsoportosítással hasonló segítséget. Sokkal inkább annak van itt a helye, hogy kifejezzem elismerésemet a HLSZ felé! Remélem, hogy a jövőben is hasonló jó kezdeményezések indulnak majd a szövetségtől, és egyszer talán még a Ligát is kiengedi a halálos szorításból az MLSZ… Mert bizony most a Liga sokat érne – ha tényleg (!!!) lenne…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!