James Kitching, a FIFA Labdarúgás Szabályozási Igazgatója a német ARD televízió sport show című adásában a harmadik átigazolási időszakot, mint lehetőséget, választható alternatívát említette meg. A végső döntést a nemzeti szövetségek hozzák meg.

Eddig két szakasz volt, amelyben a játékosok válthatnak: az egyik a szezonok között, amely tizenkét hétnél nem lehet hosszabb, és a szezon közepén (télen), ami nem haladhatja meg a négy hetet. A FIFA – mivel a pályán szeretné befejezni a bajnokságokat – a lejáró szerződésű játékosok számára a szerződés-hosszabbításról szóló ajánlást tett.

Ez utóbbi sok kérdést vet fel, mert nem teljesen tiszták a rész-szabályok. A dolgok mai állása szerint pedig a magánjogi szerződések a világszövetség ajánlására történő egyoldalú módosítására nincs jogi lehetőség (erről ITT írtunk). Így a vége továbbra is az, hogy egyedileg kell megállapodni, a FIFA ezirányú törekvése inkább csak gesztus-értékűnek tekinthető iránymutatás.

harmadik cikkbe

Így van ez a mostani, harmadik átigazolási periódus vonatkozásában is; ha az egyes tagállamok szövetségei maguk dönthetnek (azaz nincs egységes szabályozás, ami már eddig is kellett volna!), akkor megint előállnak bizonyos problémák (erről ITT írtunk).

Összességében pedig azt kell mondjuk, ez nem a FIFA végleges álláspontja, hiszen James Kitching egy nyilatkozatáról van szó, hivatalos formában nem jelent meg ilyen tartalmú közlés a szövetség részéről. Van tehát kapkodás…

Pedig már régen szükség lenne egy egységes szabályozásra, ami nem azt jelent, hogy feltétlen azonos időszakokban kell lennie az igazolási időszakoknak, hanem annyit, hogy egy darab, értelmes szabályrendszerbe kell(ene) foglalni legalább az európai országokra érvényes időpontokat. A téli menetrend – mint példa – ITT tekinthető meg.

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!