A Sportmediaset értesülései szerint az olasz bajnokságból hátra lévő meccseket zárt kapuk között rendezik – egészen 2020 karácsonyáig! Az okot tudjuk… de most elég konkrét tervek vannak arra, hogyan fejezzék be a 2020-as tavaszt. Rugalmas ötlettel álltak elő, a megvalósítás persze itt is kérdés. Nézzük!

Bár még sok rendezetlen kérdés van (szerződés-hosszabbítások, fizetések, zártkapus meccsek problémája), de a folytatás már kezd körvonalazódni azzal a tervvel, melyet a már említett sajtóorgánum lehozott. A legfontosabb; karácsonyig zártkapus meccseket rendeznek!

menetrend cikkbe

A tervek szerint a csapatok május 4-től edzenének ismét, és a bajnokság május 31-én folytatódna, amit szerda-szombat ritmusban, hat hét alatt lezavarnak, így július 12-ig lezárható a bajnokság. Merész terv, nem vitás, azonban ne feledjük, hogy tovább is kitolhatók a dátumok.

Persze ez sok más problémát is felvet, de igyekeztek mindenre megoldást találni. Azokban a régiókban, ahol még mindig vörös szintű fokozatot kell fenntartani (várhatóan ilyen lesz Lombardia), nem lehet meccseket rendezni, azokat tehát, melyek ezen a területen kerültek volna megrendezésre, semleges helyszínre kell vinni.

Igen ám, de a zártkapus rendezés veszteséget jelent a kluboknak! A meccsnapi bevétel Olaszországban is kb. a klubok költségvetésének 1/3-át teszik ki. Zártkapuk mellett a tévés jogdíj legalább bejön, de a nézők nélküli lelátók miatti veszteségeken a kluboknak egyenlő arányban osztozniuk kell – függetlenül a rendezés helyszínétől.

Ezek bizony nem lehanyagolható veszteségek, de a kormányzati intézkedések arra mutatnak, hogy 2021 január előtt nem nagyon lesz lehetőség nézők előtt játszani. Ezt most 75-95 millió euróra becsülik a még lejátszandó 12 meccsen, és ehhez még hozzájön a 2020/21-es bajnokság 2020 karácsonyig lejátszott meccseken elszenvedett veszteség. Összességében 200 millió körüli mínusz brutális veszteség, de talán virtuális jegyekkel ez némileg csökkenthető.

 

FORZA ITALIA!

FORZA CALCIO!

 

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!