Urbányi István, a frissen kinevezett sportigazgatója (bővebben ITT) az USA-ból bejelentkezve adott interjút az M4 Sport Góóól!2 című műsorában. Sok érdekesség elhangzott, többek között az is, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője, miután Sannino-tól érzékeny búcsút vettek (bővebben ITT). Lássuk tehát, hogy mik a tervek!

„Azért az bebizonyosodott, rengeteg munkát el lehet végezni itthonról, megkezdődtek a kapcsolatfelvételek, zajlanak a meetingek az alakuló szakmai stábbal, többek között a kiscsoportos edzések elindításáról vagy a keret kialakításáról, az első keret és az akadémia kapcsolatáról.”

Nyilatkozta Urbányi, aki láthatóan komoly ambícióval fog bele munkájába. Az pedig bőven van, hiszen – mint hallottuk – a szakmai stáb nem teljes, miközben már a kiscsoportos edzéseket kell tervezni. Sőt! Az engem személy szerint komoly meglepetésként ért, hogy a felnőttek és az akadémia kapcsolata sem feltétlen rendezett a Honvéd háza táján!

Persze az is lehet, hogy az akadémiai kapcsolat azért szorul felülvizsgálatra, mert a mai időkben bizony elég erős az esély rá, hogy a saját nevelésű fiatalok felértékelődnek, hiszen a költségvetések még az olyan, egyébként fegyelmezett gazdálkodású egyesületeknél is problémát jelenthet, mint a kispesti. Valószínűleg erre gondolt a sportigazgató, hiszen így válaszolt arra a kérdésre, hogy cél-e, hogy a Honvéd felzárkózzon a Ferencváros és a Vidi mellé:

„Ha költségvetésről beszélünk a Fradi és a Vidi tekintetében, akkor nem. Ha átlagfizetésekről beszélünk, akkor sem, de nem is ez a cél. Az már egy másik kérdés, hogy ez a válság miként írja át a könyveket, ha úgy tetszik, legyen szó bármelyik klubról. A Honvéd kedvező helyzetben van, megítélésem szerint nincsenek elszállt fizetések és tartható az a költségvetés, amivel most működik a csapat. A cél, hogy a Honvéd versenyképes legyen a pályán. Azt tudjuk, hogy hosszú távon azok a csapatok eredményesebbek, akik nagyobb költségvetéssel gazdálkodnak, ez a világon mindenhol így van. De azért is imádjuk ezt a sportot, mert nagyon sok területen lehet kompenzálni a versenyképességben.”

Na de ki lesz a vezetőedző? Kézenfekvő a megoldás: Pisont István irányítja a szezon végéig (az mikor lesz, nem tudjuk…) a gárdát, a stáb is a mai gárdára épül majd. Véleményem szerint jó megoldást találtak, mert – és ez lehet, hogy furcsa érvelés lesz… - amikor Sannino helyett Pisont volt a beugró, csak lesett, mint hal a szatyorban, mert egész egyszerűen nem értette, hogy mi a fenét keres egy olyan defenzív csapat kispadján, mint amilyen akkor a Honvéd volt…

És még egy rendkívül fontos üzenete van az ő személyének, amit Urbányi szintén említett  - és a Semleges Térfél egyik vesszőparipája...:

„Az identitástudat kell, hogy újrafogalmazódjon mindannyiunkban. Az igaz, hogy a profi fociban az számít, mi történik a következő bajnoki mérkőzésen. Bármilyen tervvel áll elő valaki, a végén mindig hozzáteszik, jó, de a hétvégén nyerjünk. Ennek az egyik feltétele, hogy mindenki megértse a célokat és azok fontosságát, az akadémiától kezdve a vezetőedző kiválasztásáig. Ezt mindig egy egészként kell tekinteni. Nem lehet hosszú távon arra építeni, hogy minden meccset nyerjünk meg egy góllal. Fejleszteni kell, be kell fektetni játékosokba, tudásba és egy olyan működési struktúrába, ami ezt létre tudja hozni. Az a feladat, hogy egyéniségeket találjunk és formáljunk. A viselkedés lesz a döntő, hogy minden játékos érezze, hova tartozik és a pályán tudjon úgy viselkedni, mint azok, akik miatt érdemes volt mérkőzésre járni.”

Sok sikert a kívánok a Kispestnek! Nekem tetszik az irány, kíváncsi leszek, mit látunk majd ebből a pályán, mert bizony egy önazonos Honvédra mindig szükség lesz az élvonalban!

A témában készült VLOG-bejegyzésünket az alábbi videóben tekinthetitek meg. Identitás? Filozófia? Stílus?...Mit árul el a KISPEST weboldala:

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!