A napokban lemondott több igazgatósági tag (olvasd ITT), korrupcióval vádolják a jelenlegi vezetést, de nyilatkozatunkban sejttették, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Az elnök, Bartomeu félresöpörte a vádakat, sőt, perrel fenyegette meg korábbi beosztottjait. 2021-ben azonban elnökválasztás lesz, most pedig az egyik jelölt, Victor Font írása megerősíti, hogy bizony komoly bajok vannak a katalánoknál.

A 2014-ben elindított Espai Barca-project nagy terheket ró a klubra. Csak a nagyobb beruházásokat említve, elkészült a Johan Cruyff Stadiont a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban, de a Nou Camp felújítása talán a legfontosabb, melyet már 2017-ben el kellett volna kezdeni…

A jelölt a mai helyzetről így ír:

„Ha a kockázatok eddig nagyok voltak, akkor most óriásivá váltak. Egy olyan világjárvány közepén vagyunk, amely gyakorlatilag megállította az életet, és hatással lesz minden területre, a sportra is, előre még nem látható mértékben"

Ezek persze inkább külső hatások, de vannak ám belső problémák is szép számmal. Mindennél nagyobb probléma talán, hogy pótolni kell egy kifutóban lévő, sikert sikerre halmozó generációt, de most még nem látszik, hogy kik lehetnek azok, akik átveszik a stafétát. A hlyzet pedig úgy fest, hogy ugyan a katalánoknak több bevételük van, mint bármelyik riválisuknak, mégis minden pénzt elköltenek, ezért minden átigazolási időszak utolsó percében eladni vagy cserélni kényszerülnek játékosokat a tartozásaik kiegyenlítése miatt.

Ennek okát a jelölt – aki Xavi támogatását élvezi (Xaviról ITT írtunk) – abban látja, hogy teljes átalakulásra van szükség. Szerinte valahol a Neymar-ügy körül kezdődtek a bajok, innen eredeztethető ugyanis, hogy a klub megítélése jelentősen romlott… és ma már mindennaposak a vezetőség nyílt színre vitt vitái egymással, játékosokkal, alkalmazottakkal.

Azt állítja, hogy már nem működik az a vezetőségi modell, amely lehetővé tette, hogy az FC Barcelonából a világ legjobb multisportklubja váljon, hiányzik az átláthatóság. Igen, mert nincs meg a megfelelő átláthatóság, ugyanakkor a problémák nem maradnak, és nem is maradhatnak a klubon belül. Ez pedig így további reputációs kockázatot jelent.

De a jelölt nem állt meg itt! Felszólította a vezetést, hogy adjon magyarázatot a kialakult helyzetre, különös tekintettel az adósságok okaira, és kérte, hogy a jelentős költségek miatt függesszék fel az Espai Barca project-et!

MTI alapján

 

Victor Font szerint tehát a Barca átláthatatlan, felelőtlen gazdálkodása, a csapatépítés kényszere, a rendkívüli beruházások társulva a nagy jövedelem-kiesést okozó járvány-helyzettel, a csőd felé terelik a klubot. Márpedig ez azonnali beavatkozást igényel, arra – úgy látszik – nincs idő, hogy megvárják az elnök-választást. Ennyi ideje még a világ egyik legnagyobb bevétel-termelő klubjának sincs…

És ne felejtsük el, a Real, a legnagyobb rivális most igencsak jó helyzetben van, sok fiatalja van kölcsönben, akiket könnyen beépíthet a jövőben (ITT írtunk erről), és nagyon könnyen lehet, hogy Mbappe és Haaland is Madridba tart.

Érdekes fejlemények…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!