Mint arról korábban írtunk (ITT), a Real mintha egy megújulási folyamatot indított volna el. Hol vannak már a Galaktikusok, akik érett játékosokból álló alakulatként – a nevük ellenére… - szerintem csak viszonylag rövid ideig tudták hozni a tőlük elvárt szintet? Most más szelek fújnak, a Real fiatalokkal operál, és komoly terveik vannak egy hosszabb távon is jól működő, fiatal gárda kialakítására.

A Marca szerint nem „csak” már a klub kötelékébe tartozó, de ma még kölcsönben, más együtteseknél pallérozódó fiataljai ígéretesek, hanem most még célba vették Erling Haaland-ot és Kylian Mbappe-t is!

Ahogy mondják, „nehéz, de nem lehetelen a 19 éves norvég, valamint a 21 éves, világbajnok francia támadó megszerzése.” Haaland még csak idén januárban csatlakozott a Dortmundhoz, de máris olyan pályát futott be, hogy Mino Raiola, menedzsere sem tudja megakadályozni, ha olyan nagy klubok vetik ki hálójukat Haaland-re, mint a Real.

Madridban azt gondolják, hogy a fiatal norvég megmutatta, milyen ütemben tud fejlődni, szerintük sokkal nagyobb kihívásoknak is képes megfelelni – már most! Kivásárlási ára 75 millió euró, ami – bár nem kevés pénz, de ha hosszú évekre meghatározó csapattag lesz, semmiség… - szintén kecsegtetően hangzik.

Mbappe kicsit más eset, hiszen őt szerződése még 2022-ig a PSG-hez köti, így csak jövő nyáron lesz olyan alkupozícióban a Real, hogy számára megfelelő árat érhet el. Biztató, hogy Mbappe nem akarja meghosszabbítani szerződését a párizsiakkal, de a jövő évre halasztott világ-versenyek miatt nem akar egyelőre váltani.

Érdekes, hogy szinte kész tényként kezeli a Marca, hogy Neymar idén nyáron legkésőbb visszatér a Barca-hoz, de ha ezt elfogadjuk, könnyű belátni, hogy egyszerre két ilyen játékost még a PSG sem engedhet el, így Mbappe most még nem érkezik Madridba, de a Real minden követ megmozgat annak érdekében, hogy kerete tagja legyen a francia világbajnok.

Minden esetre érdekes, hogy mennyire eltérő most a két vezető spanyol csapat pályája. Most mintha a korábban a generációváltásokat rendre elvétő Real lenne jobb helyzetben, a Barca viszont (olvasd el ITT!) mintha kezdene szétesni, és most nem nagyon tudja tartani korábbi tempóját.

Érdekes meccsek, érdekes bajnokságok elé nézünk – mér amikor majd egyáltalán lehet meccselni…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!